„Nu este „slurring cuvintele tale,” este „vorbesc în cursiv,” și este elegant.”

„Aș vrea să-mi pot schimba inima pentru un al doilea ficat, ca să pot bea mai mult și să-mi pese mai puțin.”

„Mi-am spus să nu mai beau, dar nu sunt pe cale să ascult un bețiv care vorbește cu ea însăși.”

Declarațiile de mai sus ar trebui să fie amuzant. Ele au fost partajate pe social media ca meme, o parte din obiceiul nostru cultural de a juca beție pentru râde. Dar un lucru ciudat se întâmplă când iei textul de la ilustrațiile prostești: aceste cuvinte nu sunt ușoare, sunt sfâșietoare.

Există istorici care studiază desene animate și benzi desenate, așa că este inevitabil ca peste o sută de ani, să existe un savant de meme-ologie pe internet din secolul XXI care să-și publice descoperirile despre societatea noastră. Uitându-se la exemplele de mai sus, ea ar observa că consumul excesiv de alcool a fost surging în Statele Unite, în special în rândul femeilor tinere. În același timp, autoritățile noastre de sănătate publică s-au luptat cu o serie de molime de droguri, fiecare substanță făcând ravagii populației la rândul lor: opioide eliberate pe bază de rețetă, urmate de heroină, urmate de metamfetamină. Poate că istoricii vor interpreta chiar și campania de a legaliza marijuana ca capstone pe o cultură care singur-mindedly urmărit o substanță chimică de mare.

Cu toate acestea, la fel această tendință neobosită atinge apogeul, reacția se formează deja. „Sobrietate”, acel cuvânt vechi și prăfuit care miroase a subsoluri de biserică muceoasă, se reface. Este mare pe Instagram și are propriile baruri chic în Brooklyn. Unii părinți au considerat chiar ca un nume de copil (vă rugăm să nu, deși).

Deci, ce înseamnă să fii sobru curios, așa influencerii o escula în aceste zile? Și dacă memele încep să pară învechite, și mahmureala te uzează, ar putea sobrietatea să fie ceva ce merită încercat?

Ar fi viața mai bună fără alcool?
Un cuvânt care nu definește „curiozitate sobră”? Alcoolism.

„Mi-a fost cu siguranță frică să pas în sobrietate din cauza hotărârii judecătorești și din cauza termenului „alcoolic”, Jackie Broe mi-a spus. Ea este un blogger, podcaster, și antrenor sobrietate, care a fost bea-free de aproape doi ani. „Există oameni care nu au neapărat o problemă cu alcoolul, dar nu au o relație sănătoasă cu alcoolul [fie]”, spune ea. Broe explică faptul că consumul de alcool este un spectru și chiar dacă nu sunteți pe final extrem, ai putea beneficia în continuare de explorarea sobrietate.

Ruby Warrington, autoarea cărții Sober Curious: The Blissful Sleep, Greater Focus, Limitless Presence și Deep Connection Awaiting Us All on the Other Side of Alcohol, oferă propria definiție a curiozității sobru. Ea scrie că decizia ei de a opri consumul de alcool a început cu întrebarea simplă: ar putea fi viața mai bună fără băutură? Ar fi mai fericită, mai sănătoasă, mai încrezătoare sau chiar ar arăta mai bine? Warrington nu a putut accepta destul de eticheta alcoolice-ea a avut unele probleme de oprire cu un pahar, dar ea nu a fost racking sus DUIs sau de curățare voma de pe hainele ei în fiecare weekend. Ea a fost pur și simplu curios despre modul în care viața ei s-ar putea schimba fără alcool în ea.

Reconsiderarea relației noastre cu alcoolul

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *