Primăvara pare să fi fost întotdeauna un moment de inspirație pentru artiști, și poeții nu fac excepție. Colecția de poezii din acest sezon derivă de la romantism la poeți contemporani și totul între ele.

Cel mai bun sfat am primit vreodată despre să citească un poem a fost destul de simplu: citiți-l cu voce tare.

La aceasta aș adăuga sfatul meu: citiți-l în mod repetat.

Suntem uneori înclinați să ne gândim la poezii ca la plicuri mici: există un sens undeva, iar toate biții „poetici” (rimă, metru, limbaj figurativ) sunt doar plicul care cuprinde acest sens. Dacă putem ajunge la sensul, putem renunța la restul! Așa că am citit pentru a „vâna sensul.”

Acest lucru nu este o modalitate de a citi un poem, și cu siguranță nici o modalitate de a se bucura de citit-o!

Poeziile sunt, pur și simplu, cuvinte ordonate. Ele nu înseamnă ceva, dar că sensul este integral prins în ființa de poezie. Acest lucru înseamnă că pentru a înțelege un poem trebuie mai întâi pur și simplu citit, recitit, și recitiți-l din nou. Întoarce-te la ea. Lăsați-l în pace și întoarceți-vă la el și experimentați revelația ei înșiși pentru voi. Camille Paglia pune acest lucru mult mai artistic în cartea ei Break, Blow, Burn: „Cred în imersiune și saturație de poezie, astfel încât data viitoare când îl întâlnim, avem fiorul de recunoaștere. Ne simțim (pentru a cita cantareata Stevie Nicks) hauntingly familiar. Este asemănătoare cu dependența sau cu euforia de a fi îndrăgostit.”

„Primăvara și toate”: Poezii pentru primăvară

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *